Användningsområden för mobilen

November 18th, 2015

shutterstock_280020950

Det går ju knappast att neka att man kan göra mer med mobilen nu än vad man kunde när smartphones först började blir stor. Låt oss titta lite närmare på allt som tillkommit under åren.

I en serie undersökningar som utfördes av Pew Research Center i USA tidigare i år så fastställde man att nästan två tredjedelar av alla amerikaner var smartphoneägare, och bland många av dem så var mobilen ett väldigt viktigt verktyg i deras kontakt med onlinevärlden. Det var en ökning med nästan 30 procent från bara fyra år innan.

En stor anledning till detta har ju varit att mer och mer har blivit möjligt med mobilen, idag har ju till och med Skatteverket sin egen app där man kan deklarera, titta på sitt skattekonto eller intyg för rot- och rutarbeten. Allt man behöver för att få detta att fungera är ett Mobilt BankID, något man beställer via sin bank.

Och på tal om bank så har vi ju nu även tillgång till hela bankkontot och möjligheten att göra överföringar, betala räkningar och allt annat man annars kan göra om man loggar in på deras hemsida via datorn. Men kanske en av de appar som slagit igenom störst den senaste tiden är Swish som låter en skicka och ta emot pengar snabbt och väldigt smidigt.

Även spelmarknaden har förändrats en hel del sedan mobiler blivit vad de är idag. Bara innan millennieskiftet var det ju ganska otänkbart att man kunde använda mobilen för något avancerat spel överhuvudtaget, men idag är utbudet enormt.

En del personer har blivit så beroende av sin mobil att de praktiskt taget inte använder en dator i sin vardag längre, så mycket kan skötas via mobilen och som de blir kraftigare låser man bara upp fler möjligheter.