Därför skall du skydda din smartphone

January 24th, 2017

smartphone

Vi tenderar idag att ställa ganska höga krav på våra mobiltelefoners kapacitet, och för att din mobil ska prestera så bra som möjligt är det viktigt att du tar väl hand om den.

Skydda skärmen

Det kan vara bra att använda ett skyddande skal eftersom skärmen, när den är helt oskyddad, lätt spricker vid ett fall. Ibland går inte resten av telefonen sönder men det kan vara jobbigt att avläsa texten på skärmen.

Nuförtiden finns det många bra skärmskydd som placeras som en slags hinna över din skärm. Skyddet är oftast väldigt tunt och knappt synbart men ger ändå ett väldigt bra skydd. Detta ger även ett bra skydd mot skråmor av olika slag och ger din skärm ett betydligt längre liv och är mycket enkelt att lägga på utan att det uppstår bubblor.

Skydda hela telefonen

Även resten av din telefon kan allt som oftast behöva skydd av något slag. Ett av de vanligaste som numera är de så kallade mobilplånböckerna, det vill säga ett mobilfodral med fack för kreditkort och pengar. Dessa är gjorda av tåliga material och du stänger enkelt fodralet med en magnet som är insydd i fodralet. Det finns mobilplånböcker i många olika material och utföranden. Bara att välja den du gillar bäst. Det är även enkelt att plocka ut din telefon och byta fodral efter tillfälle, så varför inte ha ett par att byta emellan?

Skydda mot virus

Trots att du skyddat din telefon med diverse skal hjälper dessa inte om din telefon blir angripen av virus medan du surfar på nätet.

Eftersom dagens smarta telefoner är en form av dator är det bra att hålla den skyddad. Börja med att använda lösenord vid upplåsning, ett enkelt sätt att undvika att få en hög telefonräkning ifall du tappar telefonen och någon använder den i ditt ställe. Sedan kan det vara bra att säkerhetskopiera viktiga filer och annat som du inte vill att skall försvinna, vilket kan hända vid både förlust, stöld eller skada.