Spela på din iPhone

June 10th, 2015

Den senaste versionen av iPhone (6 och 6S) kommer med större skräm, skarpare grafik och snabbare svarstider. Det har aldrig varit lättare att spela på telefonen, och den mobila spelmarknaden har aldrig sett mer lovande ut.

När du ska spela på telefonen är det alltid bäst att dra ned en mobil spelapp än att spela ute i mobilens webbläsare. Läsaren kan inte automatiskt justera för din skärm om inte hemsidan i sig är mobilanpassad med så kallad “responsiv webbdesign“. Stora och välkända sidor, såsom klädbutiker och onlinetidningar, har funktioner som känner av vilken storlek det är på din skräm och anpassar sidan därefter. Men en flashspelsajt kan inte göra det eftersom spelen de erbjuder kommer från en mängd olika företag och privatpersoner, varav få är konstruerade för att spelas på små skärmar.

För att hitta spel till din iPhone är det lättaste att gå ut i Apples appbutik iTunes och söka efter ett specifikt spel som du är ute efter eller så kan du söka enligt kategorier och genrer. En del kommer att kosta pengar och då måste man koppla sitt kreditkort eller paypalkonto till sitt iTuneskonto. Spel brukar vanligtvis inte vara så dyra, 30-40 kronor räknas som ett högt pris på en spelapp så du blir inte ruinerad även om du köper en hel drös med spel.

Ett annat alternativ är att gå till ditt favoritspels hemsida. De som erbjuder ett populärt data- eller flashspel kan också har skapat en version till mobiler och surfplattor, något de i så fall gör reklam för på deras egen hemsida. Casinospel brukar ha en app som du kan koppla direkt till det nuvarande konto som du har på spelsajten, du kan alltså spela exakt samma spel men behöver inte ha två olika konto att spela från. Andra spelsajter gör likadant så du kan ta med dig alla framsteg du redan har gjort, till en ny plattform.